• Kultúra

    Prejdite sa cez les do neďalekého Vlkolínca (UNESCO) alebo si urobte výlet do múzea liptovskej dediny v Pribyline, či na Likavský hrad. Neďaleko sa tiež nachádza archeologické múzeum Havránok s čiastočne rekonštruovaným keltským obydlím.
    big-culture

Vlkolínec

Navštívte malebnú dedinku Vlkolínec, zapísanú v zozname kultúrneho dedičstva UNESCO. Prejdite sa k nej cez les priamo z Hrabova, krásna prechádzka zaberie približne hodinu.

Havránok

V archeologickom múzeu Liptovská Mara – Havránok nájdete rekonštrukcie keltských stavieb, latenskú hradbu a bránu, stredovekú obrannú priekopu, most, dláždené nádvorie, či drevenú obytnú vežu.

Pribylina

Krásny skanzen Pribylina podáva svedectvo o tradičnom živote na Liptove v minulosti. Navštívte ranogotický kostol, dedinskú školu, či dom roľníka a remeselníka.

Likava

Neďaleký hrad Likava je vhodným cieľom prechádzky po Chočských vrchoch. V čiastočne zrekonštruovanej zrúcanine je možné navštíviť Hunyadyho vežu s expozíciou histórie hradu.

Ružomberok

V 2 km vzdialenom meste Ružomberok navštívte galériu slovenského maliara, grafika a ilustrátora Ľudovíta Fullu, ranogotický Kostol sv. Ondreja, typické ružomberské schodištia, či Mauzóleum Andreja Hlinku.