• Kultúra

    Sétáljon el a közeli Vlkolineci erdőbe (UNSECO), vagy kiránduljon el a liptói Pribiliani község múzeumába, esetleg a Likavai várba. Nem messze található a Havránoki archeológiai múzeum, részlegesen felújított kelta településsel.
    big-culture

Vlkolínec

Látogassa meg a festői Vlkolínec községét, amely be van jegyezve az UNESCO kulturális örökségének a listájába. Sétáljon el hozzá közvetlen Hrabovból, ez a gyönyörű séta úgy egy órát vesz igénybe.

Havránok

A Szentmáriai – víztározó archeológiai múzeumában – Havránokban, megtalálja a kelta építmények rekonstrukcióját, kelta varfalakat és kapukat, középkori védelmi árkot, hidat, kövezett udvart, vagy fából készült lakótornyot.

Pribylina

A gyönyörű pribiliani skanzen örökséget mutat a hagyományos liptói életről a múltban. Látogassa meg a korai gótikus templomot, falusi iskolát, vagy a helyi paraszt és iparos házát.

Likava

A közeli Likavai vár megfelelő cél a Choč –hegységbe történő sétára. A részlegesen felújított várromban, meg lehet látogatni Hunyadi tornyát a vár történetének a kiállításával.

Rózsahegy

A 2 km távolságra lévő Rózsahegyben meglátogathatja a szlovák festő, grafikus, illusztrátor, Ľudovít Fulla galériáját, a korai gótikus Szent András templomot, a tipikus rózsahegyi lépcsőket, vagy Andrej Hlinka Mauzóleumát.